Home

Achtergrond

Fret leeft op dankzij pacemaker

De 6-jarige fret Bello, die kampte met een ernstige hartritmestoornis, is opgeknapt nadat dierenartsen bij haar een pacemaker hadden geplaatst.

Dat meldt donderdag de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, die de ingreep al wel bij honden had toegepast maar nog niet eerder bij een fret.

Een dag na de operatie was Bello alweer op de been. ,,Dat doet geen mens haar na'', aldus behandelend dierenarts Nico Schoemaker. ,,Wat dat betreft zijn die diertjes een stuk veerkrachtiger dan wij.'' Bello is nu levenslustiger en heeft volgens Schoemaker weer dezelfde kwaliteit van leven als voordat zij hartproblemen kreeg.

De operatie zou normaal tussen de 2000 en 2500 euro kosten. Maar omdat de ingreep is verricht in het kader van wetenschappelijk onderzoek, heeft Bello's baasje alleen de medische kosten in het voortraject betaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.