Home

Achtergrond

Fransen vangen minder voor export appels

Frankrijk heeft dit seizoen tot eind maart 490.829 ton appels kunnen exporteren.

Dat is 1 procent minder dan in het vorige seizoen. In waarde gerekend liep de uitvoer met 12 procent terug naar 334 miljoen euro. Vergeleken bij het vijfjaarlijks gemiddeld ligt de uitvoer zowel in volume als in waarde 14 procent lager.

Dat meldt tuinbouwschap Interfel. Bijna een kwart van de Franse uitvoer gaat naar de Britse markt. Spanje, Algerije en Nederland nemen ieder tussen de 10 en 15 procent af. Daarnaast voerde Frankrijk 80.000 ton in, 14 procent meer dan een jaar geleden.

De Franse oogst bedroeg zo’n 1,7 miljoen ton, iets meer dan in het vorige seizoen. Interfel meldt dat de appels over het algemeen van goede kwaliteit zijn en een goede maatvoering vertonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.