Home

Achtergrond

Franse regering akkoord met boerkaverbod

De Franse regering heeft vandaag ingestemd met een voorstel voor een verbod op het dragen van een boerka of nikab in de openbare ruimte.

De ontwerpwet wordt in juli in stemming gebracht in het Franse parlement. President Nicolas Sarkozy zei tijdens een bijeenkomst van zijn regering dat de waardigheid van de vrouw ten grondslag ligt aan het wetsontwerp. Kleding die het lichaam en gezicht van de vrouw bedekt is in tegenspraak met de waarden van de seculiere Franse republiek, aldus het staatshoofd.

Het hoogste Franse bestuursorgaan adviseerde de regering echter onlangs geen volledig verbod op het dragen van de boerka en de nikab af te kondigen. Volgens de Franse Raad van State zijn er geen juridische gronden om islamitische vrouwen onder alle omstandigheden te verbieden hun gezicht te bedekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.