Home

Achtergrond 191 x bekeken

Franse miljoenendief veroordeeld

Frankrijk is dezer dagen weer in de ban van Tony Musulin (39), de man die vorig jaar november opzien baarde door een geldtransportwagen met 11,6 miljoen euro te stelen.

De voormalige werknemer van een beveiligingsbedrijf, die zich bij de politie meldde nadat hij elf dagen spoorloos was geweest, is in Lyon veroordeeld tot drie jaar celstraf. Ook kreeg hij een boete van 45.000 euro en een vijfjarig beroepsverbod opgelegd, berichtten Franse media woensdag.

Musulin pleegde geen geweld tijdens zijn misdaad. Hij reed weg met het gepantserde voertuig toen twee van zijn collega's even niet opletten. Kort nadat hij zich in Monaco had overgegeven aan de politie, werd 9,1 miljoen euro buit achterhaald door de onderzoekers. De overige 2,5 miljoen euro is tot op de dag van vandaag spoorloos.

Musulin beweert niet te weten waar dit geld is. Mogelijk zijn er zakken met geld gevallen bij het overladen naar een vluchtwagen of gestolen uit de garage waar het geld lag opgeslagen, suggereerde Musulin. Justitie vermoedt dat de verdachte het geld naar het buitenland heeft gebracht.

Musulin kon maximaal vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor de geldroof en voor zijn rol in een verzekeringszaak, waarbij hij een Ferrari als gestolen opgaf. De aanklagers gaan ervan uit dat hij de auto heeft verkocht in Servië.

Musulin klaagde dat hij de afgelopen tien jaar slecht was behandeld en onderbetaald als beveiliger bij het Zweedse bedrijf Loomis. ,,Uiteindelijk heb ik iets gedaan wat ik niet had moeten doen. Dat heb ik aan mijn bazen te danken.''

Musulin was door de geweldloze diefstal uitgegroeid tot een ware held op internet, bijgenaamd Robin Hood. In de gevangenis ontving hij meerdere huwelijksaanzoeken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.