Home

Achtergrond 2 reacties

Foodwatch kiest 'meest misleidende product'

Consumentenorganisatie Foodwatch houdt een verkiezing voor het meest misleidende levensmiddel.

Op de site van de organisatie kunnen consumenten kiezen welk product de titel Gouden Windei 2010 krijgt. De verkiezing is volgens Foodwatch een middel voor consumenten om te laten zien dat ze willen dat fabrikanten eerlijk zijn over ingrediënten van levensmiddelen.

Een jury, bestaande uit topkok Pierre Wind, journaliste Hanneke Groentenman en voedselprofessor Frans Kok, heeft producten geselecteerd die volgens de organisatie misleidende gezondheidsclaims hebben en waarover de fabrikant verkeerde informatie zou hebben verstrekt. Ook heeft de jury gelet op mogelijke schadelijke effecten van producten die een verhoogde weerstand zouden bieden en volgens de producent gezond zijn, zo meldt Foodwatch.

De vijf producten die volgens Foodwatch misleidend zijn en waaruit gekozen kan worden zijn Actimel van Danone, Active O2 van Adelhozener, Knorr Vie van Unilever, Mona Yoki Drinkyogurt Aardbei van FrieslandCampina en Sourcy Vitamin Water Fit Appel Kiwi van Heineken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  slim

  goedemorgen, het zou eens tijd worden om deze bedrijven die eigenlijk in E-nummers handelen te ontmaskeren. Eindelijk wordt er een begin gemaakt om deze misstanden publiekelijk aan te pakken.
  Dit geeft de burger moed en komt onze gezondheid uiteindelijk ten goede.

 • no-profile-image

  Praktijk voor Gezondheid

  Geweldig dat er uiteindelijk aan de bel wordt getrokken. Al vele jaren worden we met z,n allen door de blinde overheid verziekt en voor de gek gehouden. Het Voedingcentrum is te laks om duidelijk en eerlijk over te komen over E-nrs en alle additieven en chemische en synthetische toevoegingen in onze voedingsmiddelen. Mensen in Nederland: Wordt wakker en laat U inlichten over gezonde voeding. Zelf ben ik een Praktijk gestart voor Gezondheid en licht al sinds 1,5 jaar mensen in over wat wel en niet gezond is. Food-watch draagt bij om mensen met de neus op de feiten te drukken. Hier ben ik ontzettend blij mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.