Home

Achtergrond

FFP verwelkomt eerste Duitse kweker

Consumenten in Europa die oog hebben voor de milieu- en sociale aspecten van de productie van consumptiegoederen kunnen inmiddels in 10 landen binnen Europa een groeiend aanbod vinden van duurzaam geproduceerde bloemen en planten, verkrijgbaar met het label Fair Flowers Fair Plants (FFP).

Deze producten zijn afkomstig van producenten uit diverse landen, zoals Kenia, Nederland, Ethiopie, Denemarken, Italie, Costa Rica en Ecuador. Nieuw is de eerste Duitse kweker die zich heeft aangesloten bij FFP. Gartenbaubetrieb Kaiser uit Reken, producent van sierkomkommers en Calibrachoa, biedt zijn producten sinds kort aan onder het keurmerk van FFP.

Na de vorige grote stap voorwaarts op de Duitse markt – de start met FFP-producten van de Dehner Garten-Center groep – betekent deze uitbreiding opnieuw een positieve ontwikkeling. De levering van FFP-producten vindt plaats via een gesloten keten. Alleen deze gesloten keten biedt de consument de zekerheid dat het boeket of de plant die deze koopt afkomstig is van een producent bij wie het menselijk welbevinden en een zo min mogelijk milieubelastend teeltproces op de eerste plaats staan. Ieder product krijgt een individueel genummerd label. Dit label is verbonden aan het verkooppunt en vormt de basis voor controles door FFP. Het nummer maakt het mogelijk de oorsprong van het product te herleiden. Alle FFP-deelnemers (producenten, handelaren en verkooppunten) moeten aan een aantal voorwaarden met betrekking tot de traceerbaarheid voldoen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.