Home

Achtergrond

FAO: te weinig geld voor hulp Tsjaad

Twee miljoen mensen in Tsjaad lijden honger, aldus de wereldvoedselorganisatie FAO van de VN.

Tot nu toe wist de organisatie nog maar 2 miljoen dollar bij donoren op te halen voor een hulpactie, terwijl zeker 10 miljoen meer nodig is.
Niger wordt gezien als het centrum van een crisis die rond de hele Sahel wordt gevoeld door circa 10 miljoen mensen. Omdat in 2005 in Niger veel mensen verhongerden, kiezen donoren ervoor geld te doneren aan Niger in plaats van Tsjaad.

"Het betekent dat de FAO maar 360 van de 11.286 ton zaden die wij boeren wilden verstrekken voor een volgende oogst", aldus FAO-expert Fatouma Seid. "We wilden ook 6000 ton veevoer verstrekken, maar komen niet verder dan slechts 413 ton."

De graanproductie van Tsjaad is in 2009 gedaald met 34 procent ten opzichte van 2008. In Niger daalde de productie met 30 procent, in Mauritanië 24 procent in in Burkina Faso 17 procent. Ook is de sterfte onder vee opgelopen tot 31 procent in sommige gebieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.