Home

Achtergrond 178 x bekeken 2 reacties

'Extra vrije dag op 5 mei slecht idee'

Ondernemers betalen de rekening van een extra vrije dag, vrezen VNO-NCW en MKB Nederland. De werkgeversorganisaties zijn dan ook geen voorstander van een jaarlijkse extra vrije dag op 5 mei om onze vrijheid te herdenken.

PvdA-leider Job Cohen stelde deze week voor dat 5 mei elk jaar een officiële feestdag moet zijn en daarmee een vrije dag. Nu is dat eens in de vijf jaar het geval.

De werkgeversorganisaties vinden dat het idee sympathiek oogt, maar dat ,,de voorstanders gemakshalve niet over de rekening reppen, die bij de ondernemers komt te liggen.'' Ze vinden dat het aanwijzen van een nieuwe nationale vrije dag alleen kan, als daarvoor een andere vrije dag wordt ingeleverd. Enkele politieke partijen hebben dat al voorgesteld.

Volgens de werkgeversorganisaties zit ons land al in de top van Europa met het huidige aantal verlofdagen. "De Nederlandse werknemerwerkt per jaar al weinig uren in vergelijking met zijn collega's elders, wat mede komt door de grote hoeveelheid vakantie- en vrije dagen hier.'' De ondernemers wijzen er bovendien op dat meer vrije dagen kort achter elkaar het risico met zich meebrengen dat in de tussentijd massaal wordt vrijgenomen, terwijl het werk wel moet worden gedaan.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Dit is alleen goed voor onderwijs en ambtenaren,het onderwijs heeft nu ook al meivakantie,in de zorg kun je ook alles niet zo maar plat leggen,de boeren en tuinders werken ook gewoon door,een koninginnedag is al genoeg,Cohen is op verkiezingtoernee,lekker gul over de rug van een ander,zal hiermee wel weer wat stemmen trekken

  • no-profile-image

    Willie van Gemert

    Zoals gewoonlijk heeft de PvdA weer een idee wat betaald wordt door een ander. De weggeef club brengt dit voorstel nu en na de verkiezing de belastingen fors omhoog door o.a. dit soort beleid van de afgelopen jaren.Ga het anders aan de banken vragen hoeveel die gekregen hebben!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.