Home

Achtergrond 649 x bekeken

Extra editie van Telegraaf op Hemelvaartsdag

De Telegraaf komt donderdag op Hemelvaartsdag met een extra editie over de vliegtuigramp in Tripoli.

De krant verschijnt in tabloidformaat en telt zestien pagina's. De extra editie is gratis verkrijgbaar op de bemande tankstations in Nederland. Dit maakte hoofdredacteur Sjuul Paradijs woensdag bekend.

De Telegraaf stuurde woensdag meteen journalisten en fotografen naar de rampplek voor het laatste nieuws over de vliegtuigcrash. ,,Het hele bedrijf werkt mee, drukkers worden teruggeroepen, iedereen moet aan de slag'', aldus Paradijs.

De Telegraafman spreekt van een uniek besluit. ,,Het is volgens mij niet eerder voorgekomen dat de krant op Hemelvaartsdag uitkomt.'' De oplage van de gratis extra editie zal volgens de hoofdredacteur ver boven de 100.000 liggen. In verband met Hemelvaartsdag is het niet mogelijk de extra krant bij de abonnees thuis te bezorgen. De speciale editie wordt wel vrijgegeven via de website van de krant.

Het AD besluit in de loop van de middag of de persen vannacht gaan draaien. Zakelijk hoofdredacteur Bart Verkade acht de kans niet groot dat dit gebeurt. Hij verwacht grote problemen bij de distributie en de bezorging van de krant op Hemelvaartsdag, omdat de krantenbezorgers er niet op rekenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.