Home

Achtergrond 425 x bekeken 2 reacties

Europarlement wil meer controle op dierenwelzijn

Meer controles en doeltreffende straffen zijn nodig voor een verdere verbetering van het dierenwelzijn. Daarvoor moeten voldoende financiële middelen in de begroting van de EU worden vastgesteld. Dat vindt het Europees Parlement.

Volgens het Europarlement zijn maatregelen tegen het gebruik van schadelijke antibiotica in diervoer de afgelopen jaren succesvol geweest. Het Parlement is tevreden over de aanzienlijke afname sinds antibiotica niet meer als groeibevorderaar mogen worden gebruikt. Wel wordt bij de Europese Commissie en de lidstaten verder aangedrongen op een verantwoordelijke aanpak van de antibioticaresistentie bij dieren.

Het Europees Parlement concludeert dat het EU-actieplan voor dierenwelzijn 2006-2010 bevredigend is uitgevoerd. In een resuolutie die het Parlement heeft aangenomen worden nog wel verbeteringen voorgesteld, zoals meer controles en doeltreffender straffen. Daarnaast wordt de Europese Commissie verzocht om uiterlijk in 2014 een voorstel in te dienen voor EU-wetgeving inzake dierenwelzijn.

In navolging van de Europese Commissie bepleit het Europarlement ook een Europees netwerk voor dierenwelzijn. "Een hoog niveau van dierenwelzijn, van het fokken tot het slachten, kan de productveiligheid en -kwaliteit verbeteren en alle EU-consumenten ten goede komen", stelt het Europarlement.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Is dit een manouvre van de politiek om hun onvermogen aangaande de financiele problemen in Europa en daar buiten te verbloemen??

  • no-profile-image

    down under

    Hoe denkt men dit te implemeteren in de WTO onderhandelingen en dus hoe wil men dit doorvertalen naar de retail?

Of registreer je om te kunnen reageren.