Home

Achtergrond

Europarlement tegen handel in illegaal hout

De handel in illegaal gekapt hout moet worden verboden.

Een commissie van het Europees Parlement heeft zich daar vandaag voor uitgesproken. Het Europarlement gaat daarmee verder dan de EU-ministers van Landbouw. Die werden het in december eens over maatregelen om de handel in illegaal gekapt hout aan banden te leggen, maar wezen een algeheel verbod af. Nederland toonde zich toen overigens wel voor zo'n verbod.

GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout is blij met het besluit van het parlementscommissie. Ontbossing door illegale houtkap is verantwoordelijk voor bijna 20 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Vrijwillige afspraken om daaraan een einde te maken zijn niet genoeg, zegt Eickhout.

Ook het Wereldnatuurfonds is tevreden. De organisatie juicht het toe dat volgens de plannen van het Europarlement het in Europa verkocht hout traceerbaar moet zijn tot aan de houtkap. "Dit moet een positief signaal zijn voor de EU-ministers'', aldus een woordvoerster.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.