Home

Achtergrond 243 x bekeken

Europarlement: geen kloonvlees op tafel

Gekloond vlees mag niet op tafel bij Europese consumenten komen, zo waarschuwde de Europarlementscommissie voor Milieu en Gezondheid vandaag.

De commissie nam met overgrote meerderheid daartoe een rapport aan van SP'ster Kartika Liotard. Met klonen kan de industrie een identieke kopie maken van een dier. De techniek is inmiddels vergevorderd, maar de productie is nog niet voor consumptie toegestaan.

Het parlement had vorig jaar maart al gesteld dat het geen vlees of andere producten van gekloonde dieren wil. EU-commissaris John Dalli (Gezondheid) heeft echter het standpunt nog steeds niet overgenomen.

Liotard (SP) zegt over concrete aanwijzingen te beschikken dat de EU-commissaris binnenkort met de Amerikaanse autoriteiten overlegt hoe kloonvlees aan het publiek kan worden gepromoot. De VS willen kloonvlees wel toestaan. Dalli erkende in een reactie dat hij een dialoog voert met belanghebbenden, waaronder de VS. Hij wil over een halfjaar met een standpunt komen.

"Als wij als parlement nee zeggen, bedoelen we geen ja. Vlees van gekloonde dieren hoort niet thuis in de voedselketen'', aldus Liotard.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.