Home

Achtergrond

'Europa maakt alsnog de fouten uit recessie'

De Europese regeringen maken nu dezelfde fouten als bij de grote recessie in de dertiger jaren van de vorige eeuw, vindt voorman John Monks van de Europese vakbondsfederatie ETUC.

"Door hun wedstrijdje wie het meest kan bezuinigen helpen ze het economisch herstel grondig om zeep'', zei Monks bij een debat van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) woensdag in Parijs.

Landen van de EU hebben afgesproken om in 2011 het mes te zetten in herstelprogramma's en overheidsuitgaven. Dinsdag besloot Italië nog 24 miljard euro te bezuinigen. Nederland besloot vorig jaar 35 miljard euro aan bezuinigingen voor te bereiden.

Monks ziet bovendien dat bankiers amper lijken te hebben geleerd van de kredietcrisis. "We zijn gefrustreerd dat veel bankiers denken dat ze straks weer bonussen en winsten krijgen zoals tot twee jaar geleden''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.