Home

Achtergrond 8 reacties

Euro daalt sterk

De euro daalt hard in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Vandaag in de middaghandel noteerde de Europese eenheidsmunt 1,2846 dollar. Enkele uren daarvoor was de euro nog 1,2954 dollar waard, het laagste niveau in een jaar tijd.

De wisselkoers bereikte dinsdag ook al een dieptepunt. De Europese munt staat onder sterke druk door de aanhoudende onrust over de tekorten van Griekenland en andere landen in de eurozone. Overeenstemming over het reddingsplan voor Griekenland, waarbij het land voor 110 miljard euro aan leningen tegemoet kan zien, heeft daar vooralsnog geen verandering in gebracht.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bartje

  gunsig voor de export!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Maar gelukkig helpt de kreupele de lamme.

 • no-profile-image

  gert

  Wanbeleid van Griekenland resulteert in de daling van de Euro

 • no-profile-image

  Han

  Sybren. Dat was en is niet de oplossing. De Grieken hebben hun schulden in Euro's en dan werkt inflatie niet om een probleem als dit op te lossen, zolang de Euro sterk(er) is dan je eigen munt eenheid. heb je je lening in bv Griekse dragmen en je moet aflossen in deze munt, ja dan heb je volkomen gelijk. Ik zie dan ook niet hoe je een land uit de euro munt zone kunt mikken. Er aan beginnen is eenvoudiger dan er mee stoppen, dat geldt voor iedere onderneming.

 • no-profile-image

  natuurboer

  Gaat de kostprijs van de Nederlandse boer ook weer omhoog.

 • no-profile-image

  Han

  @Bartje. Zolang de export in US $ wordt afgerekend heb je gelijk. Alle import in US $ zal duurder worden. Hoe het netto uitpakt is dus de vraag.
  Eén ding weet ik zeker, willen we de crisis uitkomen door het afsluiten van nieuwe leningen om de oude af te lossen is inflatie de enige manier de huidige finaciele problemen te boven te komen. Mijn grootste angst van dit moment is, dat de Grieken niet aan hun verplichtingen kunnen / willen voldoen en wij onze leningen afgesloten t.b.v. hun aflossingsproblemen niet na komen en wij dus met een lening zitten die zij niet aflossen aan ons en wij dus de verantwoording voor zullen moeten nemen. Niemand is toch bereid om borg te staan voor iemand die failliet is!! De Euro landen wel omdat ze angst hebben voor de waarde van de euro die ondanks hun goede bedoelingen toch onder uit blijkt te gaan. >Angst is weer de slechte raadgever<.

 • no-profile-image

  Sybren

  Inflatie is nu wel de enige mogelijkheid. Misschien hadden ze de Grieken uit de Eurozone moeten kegelen, waardoor ze dan met hun eigen munt dmv meer inflatie hun schuld zou kunnen aflossen, maar dat zal ook wel niet de beste oplossing zijn. Landen in de eurozone zouden aan strengere eisen moeten voldoen om hun financiele zaakjes in orde te houden. De landen met een export tekort zitten nu in de grotere problemen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Een zwakke Handelsbalans (meer importeren dan exporteren) is altijd al funest geweest. Uitgerekend Griekenland heeft een negatieve handelsbalans!!!... Dat belooft niet veel goeds, daarom twijfel ik ook met @Han en Sybren, of de Grieken uit de malaise komen (?). Bovendien is de huidige financiele situatie van Ierland, Italie, Portugal en Spanje ook miserabel !!!... Dit zal de Euro onder druk houden. De crisis is nog niet voorbij !!!... (?).

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.