Home

Achtergrond 209 x bekeken

Eurlings: regels bij transport afstemmen

Europese landen moeten regels op het gebied van transport beter op elkaar afstemmen.

Daarmee kan onder meer worden voorkomen dat honderden lege vrachtwagens extra over de drukke wegen rijden. Dat zei minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat donderdag tijdens een bijeenkomst over transport en duurzaamheid in Leipzig.

Eurlings vindt het niet goed dat trucks nu vaak een vracht afleveren in het buitenland en geen goederen mee terug mogen nemen. In de praktijk leggen landen de beperking op wegens redenen van concurrentie. Ze willen de rit liever laten maken door 'eigen' truckers.

Ook ziet Eurlings graag dat meer landen de zogenoemde eco-combi's toestaan op de wegen. Dat zijn extra lange vrachtwagens. Nu rijden deze alleen in Nederland, Finland en Noorwegen en kunnen de grens niet over.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.