Home

Achtergrond 262 x bekeken

Engelse minister komt uit de suikerwereld

De nieuwe Engelse minister voor milieu, plattelandszaken en voeding Caroline Spelman is afkomstig uit de suikerwereld.

Spelman, die ook verantwoordelijk wordt voor landbouw, heeft bovendien samen met haar echtgenoot een bedrijf dat zich bezig houdt met voeding en biotechnologie.
Voordat Spelman in 1997 lid werd van het Lagerhuis werkte ze vijftien jaar in de landbouwwereld, zowel op landelijk als op internationaal niveau. Eerst was ze enige tijd onderdirecteur van de Internationale Federatie van Europese bietentelers in Parijs. Vervolgens werkte ze als onderzoeker aan het centrum voor European Agricultural Studies bij de universiteit van Kent. De laatste jaren van haar landbouwkundige loopbaan was ze secretaris van de sectie suiker bij de National Farmers Union in Engeland. Spelman spreekt vloeiend Duits en Frans, wat haar in de Landbouwraad goed van pas zal komen.

In het parlement zelf heeft ze zich tot nu toe weinig met landbouw bezig gehouden. Haar voornaamste bezigheden lagen op het terrein van internationale ontwikkeling en ruimtelijke ordening. Zelf wil ze graag ‘binnen de regering samenwerken om de uitdaging van toenemende voedselproductie, aanpassing aan de klimaatverandering en bescherming van het milieu aan te gaan.’ De benoeming van Spelman door premier Cameron maakt tegelijk een eind aan de geruchten dat het ministerie van Defra opgesplitst zou worden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.