Home

Achtergrond 197 x bekeken

Eindexamens gaan tweede week in

Voor ruim tweehonderduizend eindexamenkandidaten op middelbare scholen begint vandaag een tweede week van toetsen maken en peentjes zweten.

De klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) kreeg in de eerste week van de examens een recordaantal van 65.000 klachten te verwerken.

Het examen Nederlands voor de havo is het meeste beklaagde examen tot nu toe. LAKS en de nieuw geopende Eindexamenlijn ontvingen ruim 15.000 protesten.

In de eerste week vielen twee incidenten extra op. Een leraar in Papendrecht dacht voor het geschiedenisexamen de vwo-kandidaten te kalmeren met een gitaarconcert, dat echter in zeer slechte aarde viel. Een examensecretaris op het Bertrand Russel College in Krommenie meldde vlak voor het vwo-examen geschiedenis ten onrechte dat vraag zeven van het examen niet gemaakt hoefde te worden.

Tot 1 juni maken ongeveer 108.000 vmbo'ers, 57.000 havisten en bijna 40.000 vwo-scholieren hun examens. Daarna breekt een periode van onzekerheid aan en is het wachten op de uitslag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.