Home

Achtergrond 167 x bekeken 4 reacties

"EU heeft sterk leiderschap nodig"

De Europese Unie staat op een keerpunt in haar geschiedenis. Ze kan de uitdagingen voor de komende twintig jaar alleen aan als ze zorgt voor eenheid en een sterk politiek leiderschap.

Een adviesgroep van wijzen, onder leiding van de voormalige Spaanse premier Felipe Gonzalez, schrijft dat in een rapport dat vandaag aan EU-president Herman Van Rompuy wordt aangeboden. De adviesgroep, waarvan ook de Nederlandse architect Rem Koolhaas deel uitmaakt, was eind 2007 door de EU ingesteld.

In het rapport wordt erop gewezen dat de EU bestaat uit twee blokken: de eurozone en de elf landen die de eenheidsmunt nog niet hanteren. Meer economische coördinatie in de unie is daardoor dringend noodzakelijk.

De adviesgroep pleit onder meer voor een scherper toezicht op financiële instellingen, een drastische hervorming van de arbeidsmarkt en het pensioenbeleid, een voortrekkersrol van de EU bij het klimaatbeleid, EU-brede milieubelastingen, het stimuleren dat meer vrouwen aan de slag gaan en een open migratiebeleid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Barosso heeft het veel te ver uit de hand laten lopen,hij had eerder moeten ingrijpen nu zitten we met de gebakken peren !!

 • no-profile-image

  jan

  Ze hebben zeker zitten slapen,maar ja hun salaris gaat wel door

 • no-profile-image

  Patrick

  Wel toch wel een redelijk artikel. Maar de invulling wordt belangrijk.
  Eenheid in Europa zou men zuinig moeten koesteren aangezien dat door de eeuwen heen nooit het geval was. De Multinational macht zal veranderen moeten of verantwoordelijker moeten. Invulling van Europa zal aan de hand van andere doelen, waarden en maatstaffen moeten als wat de fanatiekste globalisten zoals criminelen als George Soros, maar ook ons Koninks- huizen voor ogen hadden. Hun doel was en is pure machtspolitiek op economische wetten als wereldmarkt.
  Dus ja financiële instellingen moeten veel scherper bekeken worden, en misschien het systeem zal veranderd moeten worden. Er is geen weg terug, en dat zal ook niet gebeuren. Ook het wereldmark denken en produceren zal anders moeten worden ingevuld. Je kan gewoon niet zeggen dit is de wereld markt dus produceer maar raak en we kijken wel wie er overblijft door concurentie op kostprijs. Ongelovelijk dat de Nederlandse regering van de laatse 10 jaar als vb, dus CDA en VVD dat nog steeds niet willen zien.
  Het is zo ongelovelijk vreemd als je deze grote partijen, met grote achterbannen, met grote geldstromen, zo ziet blunderen als het over een EIGEN planeet gaat. Het is alleen puur eigen belang bij deze mensen en ze vergeten de voorwaarden die ze hebben om tot deze beslissingen te komen, en dat is simpelweg levend en ademend de planeet te bewandelen en leven en genieten van wat het voortbrengt. Een soort van vrije keuze heeft men altijd, ook om op de knoppen van 2 atoombommen te drukken, wat wil zeggen de mensheid heeft een verantwoordelijkheid, en kan die nemen, maar hoeft natuurlijk niet, want niets moet in en wereld van vrije keuze, maar gevolgen zijn er wel van keuzes en daar zou naar gekeken moeten worden.
  Het dogma en mantra van wereldmarkt is het zelfde als ik heb een voetbal team met 20 selectie spelers en voetbal tegen een team die maar 13 spelers heeft en onderontwikkeld is. Wel zeg ik, who cares ik heb er 20, goed getrained en dit is vrije markt dus speel maar tegen mij en kijk maar als je kan winnen. Verlies je de wedstrijd, wel jammer had je maar beter moeten trainen en meer mensen moeten opstellen. Wat ik mee wil zeggen, elke game heeft zijn overkoepelende 'regels' waardoor elke wedstrijd onder een aantal voorwaarden gelijk is of gelijk lijkt, zoals hetzelfde aantal spelers aan het begin van de wedstrijdt. Zonder een stel verhoudingen of afspraken over dingen als waarden, continent, welzijn, uurprijs, loon etc wat overal verschillend is zal het een ratrace blijven met alleen maar verliezers, waaronder ook de meest hebzuchtigen zitten als George Soros en de koninklijke huizen.

 • no-profile-image

  de aanvoerder

  Had ik dan toch gelijk?

Of registreer je om te kunnen reageren.