Home

Achtergrond 186 x bekeken

ECB: rente ongewijzigd op 1 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone zoals verwacht onveranderd gehouden op 1 procent.

Om het herstel van de economie te steunen, handhaaft de ECB de rente in het eurogebied nu al een jaar lang op het laagste niveau sinds de invoering van de euro. Analisten verwachten dat de rente pas in de tweede helft van het jaar of begin volgend jaar verhoogd zal worden als er meer aanwijzingen zijn dat het herstel doorzet.

ECB-president Jean-Claude Trichet licht het rentebesluit later op de middag toe tijdens een persconferentie. De aandacht zal daarbij vooral uitgaan naar eventuele opmerkingen over de maatregelen die de ECB kan nemen om te voorkomen dat de problemen van Griekenland overslaan naar andere eurolanden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.