Home

Achtergrond

Duizenden betogers verlaten tempel Bangkok

Duizenden demonstranten hebben donderdag de tempel in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok verlaten waar zij de nacht hadden doorgebracht, nadat bij gevechten op straat negen mensen waren omgekomen.

Mensen die hun spullen bij elkaar hadden gepakt, en kinderen gingen uit het gebouw en lieten de lijken van zes mensen achter onder een portret van de zeer vereerde koning Bhumibol.

De autoriteiten hebben beloofd de dood van de zes snel te onderzoeken. De tempel was woensdag tot veilig gebied verklaard, toen het leger met pantservoertuigen het kampement van de aanhangers van oud-president Thaksin Shinawatra binnendrong. Daardoor kwamen meerdere mensen om het leven. In de tempel zouden ongeveer vijfduizend mensen, onder wie veel vrouwen en kinderen, hun toevlucht hebben gezocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.