Home

Achtergrond

'Duitse rol bij steun Grieken opmerkelijk'

Financiële steun aan Griekenland was onvermijdelijk en de enig juiste keuze, zegt algemeen directeur Niek Jan van Kesteren van werkgeversorganisatie VNO-NCW in een reactie op de besluitvorming van afgelopen weekeinde.

Wel noemt hij het opmerkelijk dat Duitsland hierbij een "bepalende kracht'' is.

Dat is volgens hem een gevolg van het gebrek aan politieke macht van de Europese Commissie, die geen sancties kan treffen. "Dan vult het euroland met de sterkste economie dat vacuüm in. Het was een naïeve gedachte dat het opleggen van boetes aan eurolanden die in gebreke blijven afdoende zou zijn,'' aldus Van Kesteren.

De Grieken krijgen nu een dictaat om de huishouding op orde te brengen en ze moeten de buikriem aanhalen, maar dat is beter dan een ineenstorting van de economie, aldus Van Kesteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.