Home

Achtergrond 264 x bekeken

Duits protest tegen transgene aardappel

Veertig Duitse organisaties, waaronder natuurbeschermings- en milieuorganisatie Bund, stapt naar het Europese Hof in Luxemburg om de toelating van de transgene aardappel Amflora te toetsen.

Volgens het netwerk Aktion GEN-Klage moet het begin maart door de Europese Commissie genomen toelatingsbesluit worden teruggedraaid, omdat Amflora resistentie tegen antibiotica veroorzaakt. Hierdoor is de volksgezondheid in het geding, terwijl het Europese recht transgene producten die tot geneeskundige risico’s leiden verbiedt, aldus de klagers, die volgend week een persconferentie beleggen om hun gang naar de Europese rechter nader toe te lichten.

De eerste ’commerciële’ Amflora’s zijn in april gepoot in Meckelenburg-Voorpommeren. Daartegen werd actie gevoerd door milieuorganisatie Greenpeace, die van de Duitse regering eist dat ze in Brussel een protest indient tegen het toelatingsbesluit.

Of registreer je om te kunnen reageren.