Home

Achtergrond

Drukte op wegen in april gedaald

De drukte op de Nederlandse wegen is in april gedaald in vergelijking met vorig jaar.

De totale zogenoemde filezwaarte (lengte maal duur van de files), kwam de afgelopen maand ruim 3 procent lager uit dan in 2009. De filezwaarte tijdens de ochtendspits nam in april overigens met 9 procent toe, in vergelijking met vorig jaar. Tijdens de avondspits daalde de filezwaarte de afgelopen maand met 1 procent.

Dat liet de ANWB maandag weten. Droog lenteweer zorgde overdag, tussen tien en half vier, voor veel minder fileleed dan in april vorig jaar.

Dat de zwaarte van de files toenam tijdens de ochtendspits, is volgens de automobielclub te wijten aan veel ongelukken. De drukste ochtendspits was op donderdag 8 april toen een ongeluk op de A20 bij Rotterdam het verkeer in deze regio volledig lamlegde. Ook stonden er door aanrijdingen lange rijen auto's op de A2 tussen Maastricht en Eindhoven. In totaal stond er 483 kilometer file.

Donderdag 29 april stond er op het hoogtepunt 507 kilometer file. Die dag ging, door het vakantieverkeer, de ochtendspits bijna over in de avondspits. Vooral in de Randstad en op de wegen naar het zuiden ondervond het verkeer veel hinder van de vertrekkende vakantiegangers. De laatste files waren pas rond half tien 's avonds opgelost.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.