Home

Achtergrond 172 x bekeken

Droogte voor tarwe in West-Australië

De tarweproductie in West-Australië loopt gevaar door droogte.

Dat meldt het Australische handelsbedrijf CBH Group. Het graanhandelsbedrijf heeft de productieprognose voor de deelstaat Western Australia met 1 miljoen ton verlaagd naar 7 miljoen ton. De deelstaat produceert ongeveer 35 procent van alle tarwe in Australië.

Het graan is gezaaid in droge grond. Maar de regen is tot nu toe uitgebleven in de deelstaat, meldt CBH Group.

Volgens directeur Mitch Morison van het Australische handelsbedrijf AWB begint de tarwemarkt onrustig te worden. “De droogte houdt lang aan in Western Australia. Maar er zijn grote voorraden tarwe in de wereld door de grote oogsten van de laatste jaren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.