Home

Achtergrond

Dodental Thailand stijgt

Het dodental als gevolg van de politieke onrust in Thailand is gestegen naar zeker 88.

Ongeveer 1.900 personen raakten gewond, maakt het ministerie van Volksgezondheid maandag bekend. Ruim tweehonderd mensen liggen nog in het ziekenhuis.

De Thaise hoofdstad Bangkok was maandag weer rustig na wekenlange protesten van antiregeringsbetogers. Bedrijven en scholen gingen weer open en burgers gingen de straten weer op. Hoofdwegen die zes weken lang waren bezet door demonstranten, waren weer geopend voor verkeer.

Afgelopen weekend hebben duizenden schoonmakers en vrijwilligers de straten van de stad schoongeveegd, omdat die bezaaid lagen met puin. Woensdag maakte het leger een eind aan de bezetting van het zakendistrict door de zogeheten roodhemden. Woedende demonstranten sloegen aan het plunderen en stichtten brand in ongeveer 35 gebouwen, waaronder een enorm winkelcomplex, de aandelenbeurs en een tv-station. Om verdere escalatie van het conflict te voorkomen, stelde de regering een avondklok in.

Maandag hebben nog eens twee van de negen leiders van de roodhemden zich overgegeven aan de politie. Nu is alleen Arisman Pongruangrong nog op de vlucht. Een maand geleden ontsnapte hij op spectaculaire wijze aan het leger door van een balkon af te dalen via een koord, toen militairen een gebouw waren binnengevallen. De ex-zanger houdt zich waarschijnlijk schuil op het platteland in het noorden van Thailand.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.