Home

Achtergrond

Doden door overstromingen VS

Zeker vijftien en mogelijk zeventien mensen zijn om het leven gekomen door overstromingen in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

Veel inwoners moesten zondag hun woningen verlaten door het plots stijgende water. Dat meldden Amerikaanse media maandag. De staat Tennessee werd het zwaarst getroffen. Hier kwamen zeker elf mensen om het leven als gevolg van het wassende water. In Mississippi stierven zeker vier personen. In Tennessee staan twee mensen nog te boek als vermist.

Duizenden auto's en woningen kwamen volledig of deels onder water te staan. In sommige delen van Tennessee en Mississippi staan hele wijken blank. Een waterzuiveringsinstallatie in Tennessee is uit voorzorg gesloten en ingenieurs houden een lekkende dam in de gaten. Rivieren zijn door de al twee dagen durende hoosbuien buiten hun oevers getreden.

De burgemeester van Nashville, Karl Dean, is geschrokken van de schade. "De omvang van de schade is groter dan ik had verwacht. De veiligheid van een deel van de infrastructuur is twijfelachtig'', aldus de topbestuurder in de hoofdstad van Tennessee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.