Home

Achtergrond

Doden door overstromingen Midden-Europa

Door overstromingen in het zuiden van Polen zijn vandaag zeker twee mensen om het leven gekomen.

Een man die in een rivier sprong om zijn zoon te redden, wordt nog vermist.

Door hevige regenval zijn de rivieren de Wisla en de Oder buiten hun oevers getreden en zijn straten, garages en kelders ondergelopen. Ongeveer vijfhonderd mensen hebben hun huis verlaten, 1500 anderen worden zo snel mogelijk in veiligheid gebracht.

In Hongarije zijn in de regio ten noordoosten van de hoofdstad Boedapest ruim tweeduizend mensen geëvacueerd. Zware stormen met windstoten tot 110 kilometer per uur en overstromingen teisteren het gebied. Het Hongaarse KNMI verwacht maandag nog meer noodweer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.