Home

Achtergrond 178 x bekeken

De Jager: zwarte dag voor speculanten

Het herstel van de euro en de Europese beurzen maandag is een "zwarte dag'' voor diegenen die vorige week speculeerden op een instorting van Europees waardepapier.

Dat stelde demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiën) vandaag in het Kamerdebat over het noodplan van 500 miljard euro van de Europese Unie.

Volgens De Jager was er eind vorige week een paniekreactie op de markt en dreigde het probleem van Griekenland "over te slaan naar de rest van Europa en zelfs naar de wereld''. Daarom waren de regeringsleiders tot in de nacht van vrijdag op zaterdag bijeen en was er in het weekeinde bijvoorbeeld contact tussen de Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. "Er was echt even een groot risico van dreigende overslag, van een uitslaande brand'', aldus De Jager.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.