Home

Achtergrond

De Jager verrast over snelle herstel euro

Demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiën) is aangenaam verrast over het snelle herstel van de euro en de Europese beurzen na de opstelling van het noodplan van de EU-landen voor de euro.

"Het heeft kennelijk gewerkt, we hadden niet verwacht dat het al zo snel zou werken'', zei De Jager maandagmiddag, vlak voor hij met de Tweede Kamer in debat ging over het noodplan van 500 miljard euro.

"Nu moeten de EU-landen er voor zorgen dat ze hun overheidsfinanciën en economie weer op orde brengen.'' De Jager wees er wel op dat de gemiddelde staatsschuld en het gemiddelde overheidstekort in de eurozone lager ligt dan in het Verenigd Koninkrijk, in Japan en in de Verenigde Staten.

De Jager hoopt dat de Kamer instemt met de plannen. "De Kamer is heel verstandig geweest, ik ga ervan uit dat men dat zal volgen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.