Home

Achtergrond 489 x bekeken

De Groene Kieswijzer al 50.000 geraadpleegd

De website van De Groene Kieswijzer is sinds de lancering op 9 mei al 50.000 keer gebruikt.

Dat hebben de initiatiefnemers vandaag bekendgemaakt. Met de digitale stemhulp www.groenekieswijzer.nl kan iedereen die natuur, duurzaamheid en milieu belangrijke onderwerpen vindt, achterhalen welke politieke partij het meest bij hem of haar past.

Uit de antwoorden die de bezoekers van de site invulden, blijkt dat bijna de helft (49 procent) vindt dat vlees in het hoge btw-tarief moet vanwege de grote schade aan het milieu. Ook vindt 80 procent dat alleen nog mag worden gehandeld in duurzaam gevangen, niet bedreigde vissoorten.

De Groene Kieswijzer is gemaakt door Natuur en Milieu, De12Landschappen, Greenpeace, Milieudefensie, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuur Fonds. De initiatiefnemers zeggen dat het invullen van De Groene Kieswijzer slechts vijf minuten kost. "Daarna weet de kiezer welke partij het beste bij zijn groene standpunten past.''

Alle partijen in de Tweede Kamer, op de PVV na, werkten mee aan een analyse van hun plannen. Het ging daarbij om onderwerpen als de toekomstige energiehuishouding van ons land, natuurbescherming en de mogelijkheden voor een groene economie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.