Home

Achtergrond

D66: met CDA zonder Balkenende valt te praten

D66 denkt dat er met het CDA zonder Jan Peter Balkenende te praten valt over ingrepen in de hypotheekrenteaftrek.

Dat zei D66-partijleider Alexander Pechtold woensdag na afloop van het derde grote lijsttrekkersdebat. Pechtold zei tijdens het debat dat de woningmarkt een breekpunt voor hem is. Hij vindt dat de woningmarkt moet worden hervormd, onder meer door de hypotheekrenteaftrek aan te pakken. Maar CDA en VVD zijn hiertegen.

Pechtold denkt echter dat met ,,een CDA zonder Balkenende daar wel eens op terug kan komen''. Pechtold ziet dan ,,mogelijkheden om hierover te praten''. Pechtold denkt ook dat er met VVD-leider Mark Rutte ,,onderhandelingen mogelijk zijn'', omdat die zijn woorden zorgvuldig kiest over het onderwerp.

Balkenende heeft aangegeven na de verkiezingen weer premier te willen worden. Maar of hij ook in de Kamer wil gaan zitten, blijft onduideliijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.