Home

Achtergrond

D66: extra inversteren in EHS

D66 wil extra investeren in de kwaliteit van de ecologische hoofdstructuur (EHS).

D66 geeft daarbij prioriteit aan het verwerven van de ontbrekende schakels tussen natuurgebieden. Natuurgebieden zijn van belang voor het herstel van de biodiversiteit. De overheid moet ruilgronden in haar bezit inzetten waar het kan, maar bereid zijn om te onteigenen waar dat moet.

D66 ziet daar mogelijkheden voor combinaties van windenergie, waterberging, verbetering van de waterkwaliteit, biomassaproductie, aanlevering van schoner grondwater, vervening, duurzame recreatie en nieuwe natuur. Deze ontwikkelingen kunnen op maat plaatsvinden in de regio’s, zoveel mogelijk ‘business based’, en waar nodig met ondersteuning van publieke middelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.