Home

Achtergrond

Curator DSB hoort gedupeerden aan

Ongeveer twintig voormalige klanten van DSB Bank hebben vrijdag voor het hoofdkantoor van de failliete bank in Wognum gedemonstreerd.

Curator Rutger Schimmelpenninck stond de gedupeerden kort te woord. Voorzitter Piet Koremans van de stichting Platform Aandelen Lease (PAL) rekende op minstens vijftig demonstranten, maar was toch tevreden over de actie. "We wilden in dialoog komen met de curatoren en dat is nu gelukt.''

Koremans vindt dat er op korte termijn een oplossing moet komen om de DSB-gedupeerden te steunen. "Mensen dreigen hun huis uitgezet te worden, omdat ze hun rekeningen niet kunnen betalen.'' Schimmelpenninck bood weliswaar een luisterend oor, maar kon verder geen vorderingen prijsgeven.

De curator vroeg de gedupeerden vooral geduld te hebben. "We weten nu pas om hoeveel mensen het gaat en moeten heel veel werk verrichten. Er is veel om op te lossen en het gaat om complexe problemen'', aldus Schimmelpenninck. Hij zei het leed dat het faillissement heeft veroorzaakt, te betreuren en te hopen dat men begrip en vertrouwen heeft voor wat de curatoren aan het doen zijn.

Het geduld is bij veel gedupeerden zo langzamerhand op. "We horen dit al zo lang. Ik waardeer het dat hij naar buiten is gekomen, maar we horen niets concreets. We gaan door tot er een oplossing is'', verzekerde een van de demonstranten.

Volgens Koremans is er goede hoop. "We gaan namens alle gedupeerden in gesprek met de curatoren en hopen snel tot kortetermijnoplossingen te komen voor de incassoproblemen. Dat is ontzettend belangrijk, want het is niet dat deze mensen niet wíllen betalen. Ze kúnnen het simpelweg niet.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.