Home

Achtergrond 240 x bekeken 1 reactie

Costa Ricaanse wordt nieuwe klimaatchef VN

De Costa Ricaanse diplomate Christiana Figueres is het nieuwe hoofd van het klimaatbureau van de Verenigde Naties (VN).

Ze volgt de Nederlander Yvo de Boer op. Dat hebben de VN maandag bekendgemaakt. VN-chef Ban Ki-moon verkoos Figueres boven de voormalige minister van Milieu van Zuid-Afrika, Marthinus van Schalkwyk. De Costa Ricaanse moet de vastgelopen onderhandelingen over een nieuw klimaatakkoord vlottrekken. Aan het eind van het jaar leidt ze de klimaattop in het Mexicaanse Cancun.

De Boer (55) treedt op 1 juli in dienst bij adviesbureau KPMG, waarvoor hij advies zal geven over klimaat en duurzaamheid. De oud-ambtenaar van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) werd in 2006 hoofd van het VN-klimaatbureau. In die functie probeerde hij eind vorig jaar tevergeefs een bindend verdrag tegen de klimaatverandering te bereiken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Dit na de afgang van de klimaattop in Kopenhagen met Yfo de Boer als voorzitter ,met de vermeende smeltende gletsjers !!

Of registreer je om te kunnen reageren.