Home

Achtergrond 6 reacties

Cono stelt voorwaarden aan megabedrijf

Megabedrijven passen niet zomaar in het Caring-Dairyconcept van Cono. Dit zegt directeur Eric Hulst namens de coöperatie.

Cono ziet dat schaalvergroting in de melkveehouderij tot op zekere hoogte niet te vermijden is, maar wil dat dit bij coöperatie Cono niet ten koste gaat van de duurzaamheid, landschappelijke waarden en uitstraling van het Cono-product.

Binnen coöperatie Cono wordt een discussie gevoerd over dit onderwerp, maar duidelijk is wel dat megabedrijven van leden niet iets anders moeten uitstralen dan wat Cono met haar Beemsterkazen wil communiceren richting de consument. Een megabedrijf met ‘s nachts volop verlichting in de stal kan bijvoorbeeld niet, vindt Hulst.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Gert. Ik zeg altijd liever; Ot en Sien met winst boven op arbeids inkomen dan MEGA omzet met een schamel arbeids inkomen en mega verlies. Als iedere boer mega gaat wordt de productie Mega groot en dus een mega Overschot op de markt. Afgelopen jaren hebben we gezien waar dat toe leidt Mega leningen en een financiele crisis.

 • no-profile-image

  jan

  En dan de kaas verkopen in een megasupermarkt

 • no-profile-image

  .

  Alles en iederen mag mega behalve in de agrarische sector.

 • no-profile-image

  naag

  word het niet tijd dat we die mega ondernemers opsluiten ze verzieken het voor ons allemaal, kloothommels

 • no-profile-image

  gert

  We moeten blijkbaar terug naar de tijd van Ot en Sien

 • no-profile-image

  jvder v

  och wat zielig voor die mega bedrijven, kunnen ze de kleintjes in nederland de nek niet om draaien stelletje loosers

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.