Home

Achtergrond

Conferentie over nucleaire veiligheid begint

In New York begint maandag een conferentie over het toetsen van het internationaal verdrag tegen het verspreiden van kernwapens, het Non-Proliferatie Verdrag( NPT).

De conferentie duurt tot 28 mei. Op de conferentie zijn delegaties van de 189 landen die het NPT hebben getekend. De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad voert maandag het woord op de conferentie. Naar verwachting zal hij pleiten voor het aanpassen van het verdrag. Hij zou gaan oproepen tot een Midden-Oosten dat vrij is van kernwapens. Volgens waarnemers wil hij met de oproep Israël onder druk zetten. De internationale gemeenschap gaat er vanuit dat de Joodse staat over kernwapens beschikt. Israël laat daar zelf niets over los.


Westerse landen beschuldigen Iran ervan zelf op kernwapens uit te zijn. Teheran ontkent dat in alle toonaarden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.