Home

Achtergrond 186 x bekeken 2 reacties

Cohen: 5 mei elk jaar nationale feestdag

PvdA-leider Job Cohen vindt dat 5 mei elk jaar een officiële nationale feestdag moet zijn en daarmee een vrije dag. Nu is dat eens in de vijf jaar het geval. Cohen pleit daarvoor in een gesprek met NU.nl.

De PvdA-lijsttrekker en oud-burgemeester van Amsterdam wil ermee aangeven hoe belangrijk vrijheid en vrijheid van meningsuiting zijn. ,,Het wonderlijke is dat, naarmate je in een vrijere wereld leeft, het besef afneemt hoe belangrijk dat eigenlijk is.''

Cohen krijgt voor zijn pleidooi snel steun van zowel PVV-leider Geert Wilders, als van de SP. ,,Eens, iedere 5 mei een vrije dag'', laat Wilders in een reactie weten. De SP is blij het het ,,voortschrijdend inzicht'' bij de PvdA. SP-Kamerlid Ronald van Raak stelde het zelf in 2007 al eens voor in de Kamer, maar de Pvda was toen nog tegen. ,,Ik neem aan dat we dit nu direct na de verkiezingen kunnen gaan regelen'', aldus Van Raak.

Cohen, wiens ouders moesten onderduiken in de Tweede Wereldoorlog, merkt bij NU.nl op dat het belang van vrijheid prominenter in beeld is gekomen. ,,Zeker na de moord op Theo van Gogh. Het is niet voor niks dat ik toen op de Dam aanhaalde: ik ben het in alles met wat u zegt oneens, maar ik zal blijven strijden voor uw recht het te mogen zeggen.''

Vrijheid van meningsuiting moet volgens Cohen samengaan met verantwoordelijkheid. PVV-leider Geert Wilders is volgens Cohen iemand die,,op een aantal punten anderen niet de gelegenheid geeft om hun vrijheid te gebruiken.''

Cohen denkt dat er onder moslimvrouwen wel winst valt te behalen. ,,Ik sluit niet uit dat zij die vrijheid wel willen, maar hem niet hebben of krijgen. Die gelegenheid moeten zij wel hebben.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    werkende

    Betekend dit dan dat ambtenaren en bankpersoneel vrij hebben en de gemiddelde gewone man moet werken (zoals vandaag)

  • no-profile-image

    gert

    Cohen is erg gul,straks stemt iedereen op hem,weer een nieuw Griekenland

Of registreer je om te kunnen reageren.