Home

Achtergrond 228 x bekeken

Chinezen gaan reuzenpanda's trainen

China gaat in gevangenschap geboren reuzenpanda's voorbereiden op een leven in het wild.

Over drie tot vijf jaar moeten de eerste panda's een plekje krijgen in een nieuw te bouwen trainingscomplex. Het centrum beslaat meer dan 130 hectare en gaat ruim 60 miljoen yuan (ruim 7 miljoen euro) kosten. Dat meldde het Chinees staatspersbureau Xinhua donderdag.

De panda's worden in verschillende etappes voorbereid op een leven in het wild. In de eerste vijf tot tien jaar komen de panda's terecht in een experimentele zone. In de daaropvolgende vijf tot tien jaar moeten de dieren zelf op zoek naar voedsel. Tijdens deze fase worden ze nog wel regelmatig gecontroleerd en nemen ze deel aan een fokprogramma.

Slechts een klein aantal panda's heeft de kans de laatste vijf tot tien jaar door te brengen in de zone waar vrijwel geen contact meer is met mensen. Daarna kunnen worden ze vrijgelaten in een reservaat. De reuzenpanda is 's werelds meest bedreigde diersoort. In China leven slechts 1600 panda's in het wild en ongeveer driehonderd in gevangenschap.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.