Home

Achtergrond 289 x bekeken 1 reactie

Carrefour verkoopt groente en fruit zonder winst

De Franse supermarktketen Carrefour start deze week een campagne waarbij elke week vijf soorten groente en fruit tegen kostprijs worden verkocht.

Dat maakt de keten bekend. Carrefour zal op deze verkopen niets verdienen omdat de prijs is opgebouwd uit inkoopprijs plus belastingen, plus kosten van logistiek en personeel.

De actie in de Franse winkels loopt van 17 mei tot 31 augustus. Franse supermarkten worden bekritiseerd om hun marges op voeding. De actie is een signaal naar telers en consument, stelt de keten. Bij groente en fruit liepen eerder proeven om naast verkoopprijs ook de inkoopprijs in de winkel af te drukken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Zal mij verbazen hoeveel dit scheelt. dan weten we winstmarge en met een de toegevoegde kosten en belastingen. Zien we als producenten kans om deze kosten marges te verlagen, zijn we ook in staat de retailers te beconcureren met eigen verkoop punten.

Of registreer je om te kunnen reageren.