Home

Achtergrond 153 x bekeken

CO2-opslag Geleen voorlopig in de ijskast

De proef met de CO2-opslag bij DSM op industrieterrein Chemelot in Sittard-Geleen gaat voorlopig in de ijskast, omdat het ministerie van Vrom nog niet met de beloofde subsidie over de brug is gekomen.

De initiatiefnemers, waaronder DSM, hebben het project stilgelegd. Gedeputeerde Staten hebben dat deze week via een brief aan Provinciale Staten laten weten. Een woordvoerder van de provincie heeft dat woensdag gezegd.

Eind 2008 stelde de toenmalige minister van VROM, Jacqueline Cramer, 60 miljoen euro beschikbaar voor twee proefprojecten voor ondergrondse opslag van het broeikasgas CO2 in Barendrecht en Geleen. Het is de bedoeling dat het afgevangen broeikasgas in Geleen wordt opgeslagen in diepe steenkoollagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.