Home

Achtergrond

CDA bezorgd over mond- en klauwzeer in China

CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel maakt zich grote zorgen over de uitbraak van mond- en klauwzeer (MKZ) in China.

Hij wil van landbouwminister Gerda Verburg weten wat zij doet om de insleep van het virus in Nederland te voorkomen.

De zorgen van Ormel vloeien voort uit berichten dat China uitbraken in een aantal provincies niet heeft gemeld aan diergezondheidsorganisatie OIE. In die provincies zouden varkens versneld zijn geslacht.

Ormel wil onder meer weten of de EU vers, onverhit varkensvlees importeert uit China. Ook vindt hij dat LNV reizigers moet oproepen geen varkensvlees of worst uit China mee te nemen. "De vorige MKZ-crisis [in 2001] ontstond doordat vee in Groot-Brittannië afval (swill) kreeg afkomstig van Chinese restaurants."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.