Home

Achtergrond 145 x bekeken 1 reactie

Burgemeesters beloven strijd tegen CO2

Meer dan vijfhonderd burgemeesters in Europa beloven dinsdag om de CO2-emissies van hun gemeenten met meer dan 20 procent te verminderen voor 2020.

Ze ondertekenen in Brussel een convenant met de toezegging energie te besparen, hernieuwbare energie te bevorderen en het bewustzijn over energieverbruik onder hun burgers te vergroten.

De ondertekening is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Europese Commissie. Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie en de Spaanse premier José Luis Zapatero zijn bij de ondertekening. De EU-landen hebben zelf ook beloofd 20 procent minder broeikasgas CO2 uit te stoten in 2020.

Met de vijfhonderd nieuwe burgemeesters die ondertekenen, komt het totaal uit op 1600. Vanuit Nederland wordt alleen de burgemeester van Heerhugowaard verwacht. De Noord-Hollandse stad dingt al mee naar de titel 'groenste stad van Nederland.'

Veel steden zijn al actief in de klimaatstrijd. De stad Riga gebruikt het methaangas van een stortplaats om elektriciteit op te wekken. In Antwerpen wordt een verbouwd pakhuis gebruikt als demonstratiemodel voor milieuvriendelijke appartementen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    a hamstra

    het sprookje van sneeuwwitje en de zeven burgemeesters

Of registreer je om te kunnen reageren.