Home

Achtergrond 1 reactie

Buitenlands bezoek Keukenhof gestegen

Keukenhof heeft dit jaar meer buitenlands bezoek gekregen dan vorige jaren.

Dat is de balans die vandaag werd opgemaakt en de poorten van de tentoonstelling voor dit seizoen werden gesloten. Ruim 75 procent van de bezoekers is afkomstig uit het buitenland. Er kwamen opmerkelijk veel Fransen en Oost-Europeanen.

Volgens Annemarie Gerards, manager PR en Communicatie van Keukenhof heeft het thema 'From Russia with Love' bijgedragen aan een ruime verdubbeling van het aantal Russische bezoekers. “Ook zijn in de afgelopen meiweken weer veel groepen uit India geregistreerd. Keukenhof kijkt tevreden terug op het seizoen, ondanks de aswolk en de lage voorjaarstemperatuur. Het park heeft tot op de slotdag prachtig in bloei gestaan."

Met de doop van een nieuwe tulp heeft Svetlana Medvedeva, echtgenote van de president van de Russische federatie, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima der Nederlanden op 17 maart de 61ste editie van Keukenhof officieel geopend.

Hoogtepunten in dit seizoen waren de overweldigende belangstelling voor het Bloemencorso van de Bollenstreek, de aankondiging voor de kandidatuur van het Holland Belgium Bid, de doop van de Thalys tulp, de VVV Tulp ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van VVV Nederland en de Ard Schenk lelie.

“Met deze laatste bevestigen we nog eens onze vooraanstaande positie op leliegebied," aldus Gerards. Een welkome aanvulling op Keukenhof was de discovery tour en de volledige vernieuwing van de cateringfaciliteiten. Keukenhof zal in 2011 de eerste lentegroet brengen aan Duitsland. De internationale bloemententoonstelling heeft 'Duitsland. Dichters en Denkers' als centraal thema gekozen voor het volgende jaar. Dat is niet allen een hommage aan de belangrijkste exportmarkt voor bollen en bloemen, maar tevens aan de vele tienduizenden bezoekers uit het land. Duitsland is het grootste individuele land van herkomst van de circa 800.000 gasten, die Keukenhof ieder jaar mag verwelkomen.

Circa 20 procent van de bezoekers komt vanuit het oosten. De keuze voor Duitsland is ook eigenlik niet meer dan logisch, nadat eerder Zweden, China, de Verenigde Staten en Rusland thematisch zijn behandeld. “Duitsland is bij uitstek het land van dichters en denkers. Niet alleen de politiek, maar juist de sociale wetenschappen hebben de Duitse geschiedenis bepaald. Om dat in bloemen te vertalen zien wij als een geweldige uitdaging." Keukenhof zal in 2011 geopend zijn van 24 maart tot en met 20 mei.

Foto

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ralph Mens

    Aantal buitenlandse bezoekers gestegen, maar absoluut aantal bezoekers is gedaald van 870.000 vorig jaar naar 800.000 dit jaar. Zie http://bit.ly/bySX78

Of registreer je om te kunnen reageren.