Home

Achtergrond 195 x bekeken

Buitenland moet Suriname gang laten gaan

Het buitenland moet Suriname zijn gang laten gaan.

Dat heeft de Surinaamse oud-president Jules Wijdenbosch gisteravond gezegd tijdens het overwinningsfeest van de Mega Combinatie.

Deze door ex-legerleider Desi Bouterse geleide politieke groepering is winnaar geworden van de parlementsverkiezingen dinsdag. Bouterse zou aanvankelijk het woord voeren op de bijeenkomst in de hoofdstad Paramaribo. Hij liet uiteindelijk toch de honneurs aan Wijdenbosch. Een functionaris van de Mega Combinatie zei dat Bouterse druk aan het onderhandelen was over de vorming van een regering met kandidaat-partners. Wijdenbosch was lijstduwer op de kandidatenlijst van de Mega Combinatie.

In zijn oproep aan het buitenland om Suriname zijn gang te laten gaan noemde Wijdenbosch geen namen van landen die dat wel zouden doen. Eerder op de dag had minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken gezegd dat de keuze van de Surinaamse kiezers moet worden gerespecteerd, maar dat de ex-legerleider niet welkom is in Nederland als hij in de regering komt of president wordt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.