Home

Achtergrond 155 x bekeken

BuZa meldt 70 Nederlandse doden Tripoli

Bij de vliegramp in Tripoli zijn zeventig Nederlanders omgekomen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld.

Het ministerie stelde het aantal Nederlandse doden waar tot voor kort vanuit werd gegaan naar boven bij. De ANWB meldde vlak na de crash dat er 61 Nederlanders waren omgekomen.

Van de slachtoffers reisden 38 mensen met reisorganisatie Stip en 24 met reisorganisatie Kras. Negen Nederlanders hadden hun vlucht zelf geboekt, zo meldt het ministerie.

Het dodental blijkt volgens het ministerie uit informatie van Stip en Kras, de passagierslijst van luchtvaartmaatschappij Afriqyah Airways en de checklist van de douane in Johannesburg.

De enige overlevende van de ramp is de 9-jarige Ruben uit Tilburg, die in een ziekenhuis in Tripoli ligt. Volgens het ministerie maakt de jongen het redelijk. Zijn oom en tante zijn bij hem.

Het ministerie heeft naar eigen zeggen contact gehad met de nabestaanden van de slachtoffers. Voor hen is er vanmiddag een speciale bijeenkomst. De tijd en plaats van die bijeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.