Home

Achtergrond 451 x bekeken

Brussel steunt onderzoek naar gezonder vlees

Wetenschappers uit Europa en de VS krijgen Europese steun voor een onderzoek naar erfelijke eigenschappen bij dieren en de vleeskwaliteit en voedselveiligheid.

Het onderzoek wordt geleid door de University of the West of England in Bristol. Doel van het onderzoek is om betere producten te maken door te fokken met dieren waarvan de precieze erfelijke eigenschappen bekend zijn.

"Het project richt zich op de verbetering van de kwaliteit van varkensvlees", zegt Olena Doran van het onderzoeksteam. Daarbij wordt ook gekeken naar de samenstelling van het vet in het vlees. Aan het onderzoeksproject werken wetenschappers uit Spanje, Italië, Oekraïne, België, Verenigd Koninkrijk en de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.