Home

Achtergrond 170 x bekeken

Brown neemt verantwoordelijkheid bij verlies

De Britse premier en Labourleider Gordon Brown heeft dinsdag gezegd dat hij de "volle verantwoordelijkheid'' zal nemen, ook als zijn partij de verliezer wordt van de parlementsverkiezingen, die donderdag plaatsvinden.

Dat meldden Britse media. Eerder wilde Brown nog niets weten van aftreden na een nederlaag tijdens de stembusgang. In de peilingen staat Labour al maanden op verlies. De Conservatieven, de belangrijkste oppositiepartij, lijken af te koersen op de overwinning. Labour, dertien jaar aan de macht in Groot-Brittannië, dreigt zelfs gepasseerd te worden door de Liberaal-Democraten.

Binnen de top van Labour leeft nog hoop. Twee ministers opperden dat veel Britten uit tactische overwegingen alsnog op Labour zullen stemmen, uit vrees voor een machtsovername door de Conservatieven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.