Home

Achtergrond 185 x bekeken

"Britten doen niet mee aan noodplan euro"

De Britse regering doet niet mee aan een noodfonds om de euro te ondersteunen.

Een Britse diplomaat heeft dat vandaag gezegd, kort voor een bijeenkomst van EU-ministers van Financiën in Brussel. Zij moeten het daar eens zien te worden over de vorming van een fonds van naar verluidt 60 miljard euro om eurolanden bij te springen die in financiële nood verkeren.

Gedacht wordt aan een opzet waarbij de Europese Commissie goedkoop geld leent op de kapitaalmarkt en dat weer uitleent aan eurolanden in problemen. Volgens de woordvoerster van voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie kan het besluit waarschijnlijk bij gekwalificeerde meerderheid worden genomen, waardoor Britse steun niet nodig is. Zeker is dit volgens haar echter niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.