Home

Achtergrond

Bouterse: we hebben grandioos gewonnen

"We hebben grandioos gewonnen.''

Dat zei oud-legerleider Desi Bouterse woensdag in een reactie op de zege van zijn Mega Combinatie in de parlementsverkiezingen, aldus de Surinaamse krant De Ware Tijd. De Mega Combinatie, waarbinnen de NDP van Bouterse de grootste partij is, won in de verkiezingen van dinsdag 23 van de 51 zetels in het parlement (Nationale Assemblee).

De grote verliezer was het Nieuw Front van president Ronald Venetiaan, die volgens de voorlopige uitslagen veertien zetels in het parlement krijgt. Vijf jaar geleden waren dat er achttien. Venetiaan herhaalde zijn al voor de verkiezingen ingenomen standpunt dat hij niet met de Nationale Democratische Partij (NDP) wil samenwerken zolang Bouterse daarin een prominente rol speelt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.