Home

Achtergrond

Boekenverkoop doorstaat recessie

De boekhandel heeft de economische crisis vorig jaar goed doorstaan.

Waar de detailhandel het zwaar te verduren had, wist de boekhandel het afgelopen jaar een bescheiden positief resultaat te boeken. De verkoop van boeken steeg in 2009 met 0,2 procent vergeleken met het jaar daarvoor. Dit maakte De Koninklijke Boekverkopersbond dinsdag bekend.

Hoewel 2009 het jaar van de doorbraak van het e-boek is genoemd, speelde het een marginale rol op de totale omzet van de boekverkopen. Naar schatting zijn vorig jaar 110.000 e-boeken en 37.000 e-readers verkocht, tegenover 49 miljoen papieren boeken met een totale omzet van 642 miljoen euro, aldus de brancheorganisatie.

Hiermee heeft de boekhandel goed gepresteerd, concludeert de boekverkopersbond. Zeker in vergelijking met de andere branches in de detailhandel. Gemiddeld zag de detailhandel de omzet met 4,9 procent dalen, bij de non-food-branches zelfs met gemiddeld 7 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.